Mavrović u povratničkom meču istukao upola mlađeg suparnika, završilo bez pobjednika

NEKOĆ najbolji hrvatski boksač i izazivač za teškaški naslov svjetskog prvaka po WBC-ju Željko Mavrović vratio se u ring nakon 23 godine i u meču koji je odrađen kao uvod u borbu između Filipa Hrgovića i Marka Radonjića boksao protiv Ramaza Gogičašvilija. Pobjednika meča nije bilo.

Mavrović, kojem su 52 godine, imao je dogovoren meč revijalnog karaktera na šest rundi po tri minute i to protiv borca koji je u karijeri na omjeru 14-35 uz dva neodlučena ishoda. Upola mlađi Gruzijac često se borio i često gubio, a prije borbe s Mavrovićem upisao je samo dvije pobjede u posljednjih pet godina i 26 mečeva. 

Hrvatski boksač kontrolirao je borbu protiv suparnika koji je trpio Mavrovićeve udarce koji su vrlo često pogađali cilj. Nekadašnji europski prvak odradio je pametan meč, a završilo je bez pobjednika.

Prije povratka u ring Mavrović se posljednji put borio 1998. u meču za svjetsku titulu protiv Lennoxa Lewisa. Izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca i upisao jedini poraz u karijeri nakon 27 uzastopnih pobjede koje su ga i dovele u priliku da postane svjetski prvak.

Na povratak u ring se odlučio gledajući okršaj legendi svoje generacije, Mikea Tysona i Roya Jonesa. Osjetio je stari žar i sad mu je konačni cilj dogovoriti borbu upravo s Tysonom.

Izvor: index

Prethodni članakMusa u prvoj minuti nehotično nokautirao protivničkog igrača
Sljedeći članakLeicester prijavio jednog od najskupljih Dinamovih igrača za Europu