10.1 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHHapšenja i pretresi u Banjoj Luci zbog sumnjivih nabavki medicinske opreme

Hapšenja i pretresi u Banjoj Luci zbog sumnjivih nabavki medicinske opreme

Pripadnici MUP-a Republike Srpske po nalogu Republičkog javnog tužilaštvoa – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala vrše pretrese na više lokacija u Banjoj Luci

Pretresi se vrše u Institutu za javno zdravstvo RS-a i nekoliko privatnih kompanija, među kojima je i turistička agencija “Travel for fun”.

Nezvanično saznajemo da se pretresi vrše u vezi sa sumnjom na nelegalne radnje u procesima javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije koronavirusa, a u pitanju su milionski iznosi ugovora.

Mediji su ranije pisali da je Institut za javno zdravstvo RS-a 10. aprila prošle godine potpisao ugovor sa turističkom agencijom Travel For Fun u vrijednosti od 2,3 miliona KM bez PDV-a za nabavku zaštitne medicinske opreme koja se koristi za sprečavanje i suzbijanje širenja koronavirusa na teritoriji RS-a.

Postupak javne nabavke tada je sproveden putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja, a navedena turistička agencija je bila jedini ponuđač s kim su pregovarali.

Za sada nije poznato koliko je osoba osumnjičeno i uhapšeno.

Izvor: klix

spot_img