Evo kako da sudoper bude čist kao da je sad došao iz trgovine

Sudoper je mjesto u kojem ćete oprati tanjure, natočiti čašu vode ili čak isprati ruke te oprati voće i povrće. Zato je važno da bude besprijekorno čist i siguran za korištenje

Ipak, to je dio kuhinje koji će pojedinci zaboraviti oprati i dezinficirati. Korisnica TikToka @jusivince pokazala je kako brzo i učinkovito dezinficirati taj dio kućanstva.

Za čist sudoper, barem tako većina ljudi misli, dovoljno je koristiti sredstvo za pranje posuđa, možda sodu bikarbonu ili deterdžent koji će odmastiti masne naslage.

24sata

No koliko god prali i trudili se, uvijek zaboravljamo na jedan važan dio, pa je @jusivince pokazala kako u cijelosti očistiti sudoper ne zaboravljajući niti jedan njegov dio.

Korisnica TikToka koja često objavljuje materijale o čišćenju doma video je započela snimkom čistog sudopera. No potom je odvijačem uklonila gornji dio sifona s mrežicom i pokazala kako se prljavština uvukla ispod toga. Najprije je krpom uklonila prljavštinu a zatim abrazivnim sredstvom i starom četkicom za zube temeljito oprala cijelo područje.

Potom je sve isprala smjesom sode bikarbone i tople vode te u konačnici vratila mrežicu i učvrstila je odvijačem. Uz malo truda, njezin je sudoper zablistao kao da ga je tek kupila, a pritom ga je temeljito očistila i dezinficirala.

Izvor: 24sata.hr

Prethodni članakNevenka Hrgić rođ. Jurčević
Sljedeći članak12 recepata za zimnicu: Paprike punjene sirom, kiseli luk, ajvar, cikla, pesto, ukiseljene rajčice…