Zašto je Nogometni savez zabranio unošenje navijačkih rekvizita na utakmice Zmajeva

Nogometni savez Bosne i Hercegovine zabranio je unošenje navijačkih rekvizita na utakmice protiv Kuvajta i Kazahstana na osnovu odluke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona

Utakmice protiv Kuvajta i Kazahstana Zmajevi će igrati pred ograničenim brojem navijača pošto je Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK dozvolio prisustvo 50 posto kapaciteta stadiona Bilino polje, što iznosi 6.000 mjesta.

Ono što je posebno zaintrigiralo navijače, jeste zabrana unošenja bilo kakvih rekvizita na stadion zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

Tim povodom, potražili smo odgovore u Nogometnom savezu BiH. Otkrili su nam ko stoji iza ove odluke.

“Nogometni savez BiH je informisao javnost u skladu s odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona”, rekli su nam iz Saveza.

Iz NSBiH su za portal Klix.ba svoje izjave potvrdili i dostavljenim dokumentom u kojem se navodi da zaista Krizni štab stoji iza pomenute odluke.

“Obavezuje se organizator sportskog natjecanja da osigura sljedeće higijensko epidemiološke mjere:

  • Prilikom ulaska i izlaska gledalaca sa stadiona potrebno je osigurati organizirani ulazak, uz poštovanje higijensko-epidemioloških mjera kao što su nošenje maski i držanje razmaka, za što su zaduženi Covid redari.
  • Da svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite“, stoji u odluci Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK koja je dostavljena na adresu Saveza.
Odluka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK

O načinu prodaje, distribucije, te o cijenama ulaznica javnost će biti obaviještena u najkraćem mogućem roku nakon što nadležni organi Nogometnog saveza BiH definišu neophodne pojedinosti vezane za prethodne odluke.

Nogometna reprezentacija BiH će prvo odigrati duel na gostovanju Francuskoj u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 1. septembra. Zatim slijedi prijateljski susret s Kuvajtom 4. septembra na Bilinom polju, a onda i kvalifikacioni duel protiv Kazahstana 7. septembra. Oba duela u Zenici počinju u 20:45.

Izvor: klix

Prethodni članakSaznajte pravi razlog zašto se ljudi počnu debljati oko struka
Sljedeći članakKolač s kurškama