Uklonite tvrdoglave mrlje sa starog pribora za jelo u samo nekoliko sekundi

Komentatori su zahvalili guruici za čišćenje na genijalnom savjetu koji će im osvježiti pribor za jelo

Liz Amaya, stilistica interijera i majka četvero djece, na Instagramu je pokazala genijalni trik za čišćenje pribora za jelo.

U videu je to učinila na primjeru noža s mrljama od hrđe na oštrici, a sve što je učinila jest protrljala ga prepolovljenim limunom.

“Limuni ne služe samo za pravljenje limunade”, napisala je u opisu videa koji je oduševio milijune. Limun je usporedila s octom, koji je također izvrstan saveznik pri čišćenju.

“Kiselina u limunu djeluje antibakterijski i antiseptički, a ujedno i kao prirodni izbjeljivač”, objasnila je Liz i dodala da ulja u kori pomažu u čišćenju i daju sjaj. Na kraju je nož obrisala suhom krpom i pokazala da tvrdoglave hrđe više nema.

Njezine pratitelje oduševio je ovaj jednostavni, ali učinkoviti trik.

“Ovo je sjajno. Imam nekoliko noževa koji su zahrđali od stajanja u perilici posuđa. Hvala ti što si ovo podijelila”, jedan je od komentara na video.

Daily Mail piše da se limunov sok može koristiti za uklanjanje mrlja s posuđa i kuhinjskih površina, kao i za uklanjanje žutih mrlja ispod pazuha s odjeće te odbijanje kukaca poput muha i komaraca.

Izvor: net.hr

Prethodni članakEvo kako pokupiti onaj posljednji sloj prljavštine koji ostane nakon metenja
Sljedeći članakPribor za jelo vam je prljav i nakon pranja? Idući put u perilicu za suđe ubacite malo – aluminijske folije