U tri koraka možete lako saznati šifru za povezivanje

Ne samo da je jednostavno nego i ne možete ništa ‘zeznuti’

ednom kada ste povezali sve uređaje na Wi Fi, uglavnom ne vodite više računa o šifri, no onda nabavite novi uređaj kojeg želite na mreži.

Srećom u u Windowsima 10 alat Command Prompt olakšava rad u brojnim slučajevima, a može pokrenuti i skriptu koja će vam omogućiti provjeru Wi-Fi lozinke, piše Makeuseof.

Za sve će vam trebati mala .bat datoteka i nekoliko minuta. I što je možda i najvažnije, ne ne postoji rizik da nešto oštetite, resetirate postavke ili slično.

Prvi korak je je provjeriti SSID vaše mreže, odnosno ime vašeg Wi-Fija. Kliknite na ikonu mreže u sistemskoj traci u donjem desnom kutu ekrana. Također možete otići u Settings > Network & Internet > Status.

Ne brišite navodnike

Nakon što ste saznali točan naziv vaše mreže, otvorite notepad i u njega kopirajte: netsh wlan show profile name=”VAŠ_SSID” key=clear pause

Samo zamijenite VAŠ_SSID sa imenom vaše mreže i pritom ne brišite navodnike.

Nakon toga pritisnite na File > Save As i na dnu u izborniku promijenite opciju Text Documents u All Files. U polju za ime datoteke napišite što god želite, primjerice ‘provjera wi-fi lozinke’ i obavezno joj dajte ekstenziju .bat. Birajte mjesto gdje datoteku želite spremiti (poput radne površine) i pritisnite na Save.

Nakon toga dvaput kliknite na datoteku i vidjet ćete ekran sa informacijama o vašoj mreži. Lozinku vašeg Wi-Fija pronaći ćete pored stavke ‘Key Content’ Ovom metodom ne možete mijenjati lozinku vašeg Wi-Fija nego ju samo provjeriti.

Izvor: net.hr

Prethodni članakKorisno: ‘Ne bacajte dlake s četke’
Sljedeći članakTreba vam samo jedan običan orah