Rimčeva Nevera srušila još jedan rekord, pogledajte snimku

RIMAC Nevera je na svjetskoj turneji, a trenutno je u SAD-u. 

Na putu do prvog javnog predstavljanja u Americi na Monterey Car Weeku u Kaliforniji, Rimac Nevera zaustavila se na stazi u Bakersfieldu, Famoso Raceway. Još je u lipnju neslužbeno postavljen svjetski rekord za najbrže ubrzani serijski automobil, od strane Mata Watsona s CarWow portala, ali sada je, s djelatnicima Famoso Racewaya i stručnjacima iz DragTimesa, došlo vrijeme da se ubrzanje proba na za to pripremljenoj stazi.

Neveru je vozio Brooks Weisblat iz Dragtimesa na Michelin Pilot Sport 4S gumama, na kojima je baš svaka Nevera, u izazovnim uvjetima s temperaturom zraka 37°C i temperaturom staze 65°C. S uključenim “launch controlom” – jednostavnim stavljanjem lijeve noge na kočnicu i spuštanjem papučice akceleratora – Nevera se pripremila osloboditi punu snagu svog pogonskog sklopa od 1914 KS kroz četiri odvojena elektromotora. 

Oboren vlastiti rekord

Nakon puštanja kočnice, Neverini napredni upravljački sustavi, uključujući Rimac All-Wheel Torque Vectoring 2, neprestano su pratili koji kotači imaju najviše prianjanja, dijeleći snagu kako bi se smanjilo okretanje kotača i povećalo ubrzanje pri pokretanju niz traku.

Nevera je postavila rekordno vrijeme serijskog automobila od 8.582 sekunde na ¼ milje (0-402 m), pri najvećoj brzini od 270 km/h.

Prethodni neslužbeni svjetski rekord na četvrt milje za serijski automobil postavljen je na 8.62 sekunde ranije ove godine tijekom testiranja u Hrvatskoj na standardnoj pisti. Rimac je sada oborio vlastiti rekord i proizveo vremena koja treće strane mogu neovisno provjeriti.

Izvor: index

Prethodni članakU Jablanici proglašeno stanje prirodne nesreće
Sljedeći članakOd korone umro nadbiskup Hoser, papin čovjek za Međugorje