Predsjednik La Lige: Barcelona je mogla zadržati Messija

ŠPANJOLSKA La Liga potpisala je povijesni ugovor koji bi joj trebao pomoći u krizi uzrokovanoj koronom. Američki investicijski fond CVC će prepuštati oko 10 posto svoje dobiti tijekom idućih 50 godina u zamjenu za jednokratnu uplatu 2.1 milijarde eura.

Zanimljivo je da su samo četiri kluba glasala protiv ugovora, a među njima su Barcelona i Real Madrid. Ono što je posebno uznemirilo navijače Barcelone je izjava predsjednika lige Javiera Tebasa koji tvrdi da je Barcelona sama kriva za Messijev odlazak i da ga je mogla zadržati.

“S onima koji surađuju na našem zajedničkom razvoju sam blizak te se imam pravo nalaziti osobno i pričati”, rekao je Tebas optuživši još jednom Pereza da je pokretanjem Superlige htio nanijeti štetu La Ligi. La Liga je o poslu s CVC fondom obavijestila Real Madrid službenim putem neposredno prije sklapanja preliminarnog ugovora. Istaknuo je kako je Barcelona pogriješila što nije prihvatila sporazum s američkim fondom dodavši da je tako mogla primiti oko 40 milijuna eura namijenjenih pojačanjima, a što je mogla iskoristiti za davanje novog ugovora Lionelu Messiju.

Izvor: index

Prethodni članakDINAMO – GORICA 1:0 Dinamo bizarnim pogotkom došao do zaslužene pobjede
Sljedeći članakRadarske kontrole za danas 14.8. SMANJI GAS