Predmet “Zenicatrans”: SIPA izuzela dokumentaciju i iz Gradske uprave Zenica

Privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija bit će predati Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje i nadležnost

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, jučer su privremeno oduzeli dokumentaciju u Gradskoj upravi Grada Zenica, “Zenicatrans – prevoz putnika” d.d. u stečaju i “Računovodstvo” d.o.o. u Zenici.

– U skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Zenici, privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija bit će predati Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje i nadležnost. Navedene aktivnosti odnose se na postupanje po predmetu „Zenicatrans – prevoz putnika“ – saopćeno je iz SIPA-e.

Podsjećamo da je stečajni upravnik preduzeća “Zenicatrans-prevoz putnika“ podnio 25. juna ove godine Općinskom sudu Zenica tužbu protiv Grada Zenice za utvrđivanje ništavnosti Ugovora po predmetu prava na nekretninu, kojim je 28. juna 2018. godine Grad izuzeo Autobusku stanicu Zenica iz vlasništva tog preduzeća.

Izvor: avaz

Prethodni članakToplotni val sa sjevera Afrike stigao u BiH: Očekuje nas pakleni vikend
Sljedeći članakVapaj poljoprivrednika zbog suše: Ugroženi smo, cijena žitarica je skočila 100 posto