Novi trend: Hoćemo li uskoro piti kavu s oblakom od šećera?

Kava sa šećernom vatom kakva se može popiti u jednom šangajskom kafiću postala je svjetski hit zahvaljujući Instagramu, a koliko je takav napitak praktičan – procijenite sami…

Vlasnici kafića i restorana znaju da popularnost na društvenim mrežama može biti više od pola posla, a Kinezi marljivo smišljaju nove ideje kako bi zainteresirali goste.

Nakon duginih boja ili šljokica na omiljenim napicima, jedan od novih trendova su kava ili čaj sa šećernom vatom. Taj se slatkiš može naći kao dekoracija finim napicima diljem Azije, ali i kao kiša slatkih kapljica koje se spuštaju u šalicu.

Šangajski kafić Mellower Coffee uz kavu poslužuje čitavu konstrukciju koja može držati oblak šećerne vate. Slatka mala kiša, kako su nazvali kavu sa slatkim oblakom je zanimljiv koncept, ali da biste se uhvatili ukoštac s tom poslasticom potrebno je uprljati prste – a najčešće i šalicu, stol, odjeću…

Oni koji su imali priliku iskusiti ljepljivu šangajsku kišu kažu da za taj slatkiš treba imati toleranciju na nered. Trendovsko zadovoljstvo platit ćete oko 60 kuna, ali sudeći prema objavama na Instragramu slatka mala kiša doista izgleda spektakularno. 

Izvor: punkufer

Prethodni članakRecept za burger od trganih gljiva u kojem vam neće faliti meso
Sljedeći članakSkoro je pala u nesvijest kad je vidjela na koliko prljavim jastucima joj je suprug spavao