Igrač Elfsborga se sramno ponio prema kamermanki pa mu protivnik pokazao šta je džentlmen

Nogometaš švedskog Elfsborga Simon Strand u jednom trenutku utakmice protiv Feyenoorda u okviru play-offa za ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige neoprezno se ponio kamermanki i njenoj opremi, nakon čega je domaći nogometaš Alireza Jahanbakhsh oduševio svojim potezom.

Pomnuta situacija postala je popularna na društvenim mrežama, a na njoj se može vidjeti kako nogometaš Elfsborga Simon Strand u trenutku kada je lopta izlazila iz igre koristi TV kameru kako bi se zaustavio, nakon čega je srušio ovu skupocjenu opremu.

Opremu je iskoristio i kako bi sebe zaustavio i zaštitio od eventualnog udarca u reklamni prostor, nakon čega se čak nije ni izvinio kamermanki.

Jahanbakhsh, domaći igrač koji je bio u blizini, odmah je prišao ovom švedskom igraču i upozorio ga da mora biti malo oprezniji, nakon čega je pomogao kamermanki da vrati opremu na staro mjesto i nastavi snimati utakmicu s terena.

Nakon zvižduka gostujućem igraču koji je bez pretjerane potrebe ovako postupio, domaća publika gromoglasnim aplauzom pozdravila je Jahanbakhsha i njegov džentlmenski potez kojim je znatno pomogao kamermanki da vrati opremu na staro mjesto.

Podsjećamo, Feyenoord je slavio pobjedu rezultatom 5:0 i već prije revanš utakmice koja će se igrati u Švedskoj osigurao prolazak u grupnu fazu.

Izvor: klix

Prethodni članakHelikopteri iz RS gase požare oko Jablanice
Sljedeći članakZa vikend će pored Zemlje proletjeti ogroman asteroid