Gori i na Palama, za dopremanje vode do požarišta koristi se i konjska zaprega

Treći dan gore šuma i nisko rastinje na Ravnoj planini na Palama. Na pojedinim dijelovima koristi se i konjska zaprega za dopremanje vode do požarišta.

Rukovodilac Službe Dragan Elek rekao je da bi dobrodošla pomoć dobrovoljaca da nose vodu za gašenje požara na strmim južnim dijelovima Ravne planine, gdje treći dan gore šuma i nisko rastinje. Prema njegovim riječima, na pojedinim dijelovima koristi se i konjska zaprega za dopremanje vode do požarišta.

Požar na Ravnoj planini (Foto: SRNA)

On je dodao da građevinska mašina (dozer) nastavlja da probija put ka području zahvaćenom požarom da bi vatrogasna vozila mogla da priđu što bliže i tako omoguće efikasnije i sigurnije gašenje požara.

“Vatra ide humusom, ispod zemlje, kroz pukotine, gori i korijenje drveća, nakon čega se ruše stabla, i sve nam to zadaje velike probleme”, naveo je Elek.

Požar na Ravnoj planini (Foto: SRNA)

Požar na Ravnoj planini prekjuče u prijepodnevnim časovima zahvatio je dio šume, a po pozivu šumara odmah su reagovale hitne službe i sve vrijeme su na licu mjesta.

U gašenju učestvuju radnici Šumskog gazdinstva “Jahorina” sa Pala, pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Istočno Sarajevo, kao i pripadnici Službe civilne zaštite općine Pale.

Izvor: klix

Prethodni članakUžas u Mađarskoj: Bus putovao iz Hrvatske i prevrnuo se, osam ljudi poginulo, 40 ozlijeđeno
Sljedeći članakU Sarajevo danas dolazi veliki Bono, počasni gost SFF-a