Biznismen pobjegao iz BiH: Još jedan Bosanac na Interpolovoj crvenoj potjernici

Pripadnici SIPA-e kod Sičaje, koji je vlasnik benzinskih pumpi u SBK-a u cisterni za gorivo pronašli su 400 kilograma marihuane skank

Međunarodna policijska agencije Interpol objavila je po zahtjevu bh. pravosuđa crvenu Interpolovu potjernicu za biznismenom iz Gornjeg Vakufa Antom Sičajom, saznaje “Avazov” portal.

Potjernica je raspisana jer je optuženi i osuđeni Sičaja za neovlašteni promet opojnih droga nedostupan organima gonjena.

Radi se o biznismenu iz Gornjeg Vakufa koji je uhapšen početkom prošle godine po naredbi Tužilaštva BiH. Pripadnici SIPA-e kod Sičaje, koji je vlasnik benzinskih pumpi u SBK-a, u cisterni za gorivo pronašli su 400 kilograma marihuane skank.

Objavljena potjernica

On je bio u pritvoru do aprila prošle godine, ali je ga je pustio Sud BiH na slobodu uz jemstvo od 450.000 KM. 

Mjesec kasnije optužen je za krivično djelo organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga, ali je napravio Sporazum s Tužilaštvom BiH i priznao krivicu, zbog čega je bio osuđen na pet godina zatvora i 200.000 KM kazne.

Međutim, kako se nije javljao na pozive nadležnih organa, zbog sumnje da je napustio državu, za Sičajom je raspisana međunarodna potjernica. Sičaja ima i državljanstvo Republike Hrvatske.

Izvor: avaz

Prethodni članakHaos na aerodromu u Kabulu, hiljade Afganistanaca želi se ukrcati na svoj let, američki vojnici pucali u zrak
Sljedeći članakRecept za burger od trganih gljiva u kojem vam neće faliti meso