Bivši tehničar sad pravi prirodni anti-age sapun od puževe sluzi

Nekada je radio u zrakoplovstvu, a danas Damien Desrocher izrađuje prirodnu kozmetiku jer se poželio ‘vratiti prirodi’ te baviti sasvim drugačijim poslom

Sluzava pjenica klizi niz ruku mladoga francuskog poduzetnika Damiena Desrochera (28) dok lagano trlja jednog od tisuću puževa koje čuva u ograđenom vrtu svojega dvorišta, a dobivenu tekućinu koristi za izradu sapuna koju je u prosincu počeo prodavati u lokalnim trgovinama.

24sata

Ovaj 28-godišnji francuski poduzetnik puževu je sluz za izradu sapuna počeo koristiti prošle godine, a na tržište je gotov proizvod izbacio u prosincu.

Dok ‘ubire’ sluz, taj bivši računalni tehničar koji je radio u zrakoplovstvu pojašnjava da je ‘sve u spretnosti i načinu na koji se trlja mekano puževo tkivo’. Pritom napominje da se tim postupkom životinje ne ubijaju.

24sata

Desrocher je odlučio započeti s uzgojem puževa u gradu Wahagniesu na sjeveru Francuske jer se zasitio dosadašnjeg posla i poželio se ‘vratiti prirodi’.

– Jednom kad vidite kako se puževi ponašaju, shvatite da su to zapravo jako drage životinjice – rekao je.

24sata

Dosad ih je uzgojio oko 60.000. Dio ih ulazi u svoju reproduktivnu fazu, pa ih Desrocher premješta na veću površinu, a oko 4000 ih drži u ograđenom prostoru te od njih ‘ubire’ sluz.

24sata

Jedan puž daje oko 2 grama sluzi, što znači da mu, za proizvodnju 80 grama treba oko 40 puževa. Ta je količina dovoljna za proizvodnju 15 sapuna od 100 grama.

24sata

Premda prilično neuobičajena u zapadnoj kozmetici, puževa se sluz koristi u raznim korejskim kozmetičkim proizvodima koji slove kao vrlo učinkoviti u sprečavanju i ublažavanju znakova starenja kože.

24sata

Desrocher pojašnjava da sluz sadrži molekule kolagena i elastina koje imaju snažna anti-age i ljekovita svojstva. Dodaje da puževi koriste vlastitu sluz kako bi popravili svoje oštećene kućice.

24sata

Mladi poduzetnik je kazao da mu je cilj u prvoj godini proizvodnje na tržište izbaciti 3000 sapuna.

Izvor: 24sata.hr

Prethodni članakŽena izgubila vjenčani prsten na plaži, policijski pas ga brzo našao: “Moj heroj”
Sljedeći članakLjubičasti ruž za usne: Nijansa koju vole cure teatralnog stila