Sedam razloga zašto je ustvari super ako je vaša kći prava mala šefica

RODITELJI upornih djevojčica koje se često ponašaju kao prave male šefice nerijetko strahuju da će njihove nasljednice odrasti u tvrdoglave i arogantne osobe.

Međutim, prema nekim stručnjacima, ispostavilo se da “šefovski” stav ima i svojih dobrih strana jer djevojčice oblikuje u žene koje su mnogima nadahnuće, ali i koje su sposobne promijeniti svijet.

Bright Side je izdvojio nekoliko razloga zašto je ustvari odlično ako ste roditelji male šefice:

1. Emotivne djevojčice odrastaju u žene koje nadahnjuju druge

Zahvaljujući izražavanju vlastitih osjećaja u ranoj dobi, umjesto da ih potiskuju, “šefice” će vjerojatno izrasti u snažne, zrele osobe. Takvo ponašanje može skrivati ​​velik potencijal za ulogu vođe.

2. Nikad ne odustaju od svojih snova

Ne odustaju od svojih snova, a u njihovom ostvarivanju im pomaže i urođeno samopouzdanje na kojem im se mnogi dive. Iako se to samopouzdanje ponekad može smatrati arogantnim, ono je ujedno i najvažniji sastojak koji pomaže ovim djevojčicama da u odrasloj dobi ostvaruju snove i ciljeve.

3. Prihvaćaju izazove

One žele voditi i diktirati svoj životni put bez obzira na izazove i prepreke s kojima se suočavaju. Vjeruju u svoju sposobnost uspjeha i žele pokazati svijetu da ih nikakva prepreka neće zaustaviti.

4. Ne boje se riskirati i strastvene su prema životu

Iako vam takvo ponašanje može ići na živce jer često zanemaruju mišljenje roditelja i rade ono što žele, njihov bezbrižan stav osigurava im posebnu strast za životom.

5. Pomiču vlastite granice i uporne su

“Male šefice” vjeruju u sebe i neće dopustiti da mišljenja drugih utječu na njihovo samopoštovanje. Njihova snažna dominacija omogućuje im da se nikada ne boje iskušavati nove stvari ili težiti vrhu. Njihova upornost i tvrdoglavost daju im hrabrost da pomaknu svoje granice i prevladaju neuspjeh.

6. Autentične su i iskrene

Uvijek će stati uz ono u što vjeruju. Neće promijeniti svoje ponašanje i osobnost samo da bi stekle odobrenje drugih ljudi. Također, umjesto da šute o stvarima koje ih muče, progovaraju i ne toleriraju nikakve gluposti.

7. Prirodni su vođe te su uvijek u prvom redu kada treba ostvariti promjene

Velika je šansa da će vaša “šefovska” kći progovoriti i istupiti kada primijeti maltretiranje drugih ljudi. Ove osobe imaju samopouzdanje i strast potrebnu za borbu protiv nepravde, ali i za ostvarivanje promjene. Njihov nepopustljiv stav daje im snagu da ostanu pri onome u što vjeruju, čak i ako to znači da nemaju potporu drugih ljudi.

Izvor: index fit

Prethodni članakIranski vojni brodovi prvi put uplovili u Atlantski okean
Sljedeći članakMama se prerušila u svoju 13-godišnju kćer i otišla u školu pa je uhitili