Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta

U Bosni i Hercegovini jutarnja magla smanjuje vidjljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Apelujemo na sve vozače da budu maksimalno opezni i da izbjegavaju rizična preticanja. Ne zaboravite vezati sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala. Također, nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju. Uvijek koristite autosjedalicu – saopćeno iz BIHAMK-a.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se usporeno, preticajnom trakom.

Do kraja ovog mjeseca u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana naizmjenično je propuštanje vozila, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla – Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj – Rudanka, Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Živinice.

– Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila – dodaju iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Izvor: avaz

Prethodni članakHit piće ovog ljeta: Recept za kremastu limunadu s ananasom
Sljedeći članakU BiH danas uglavnom sunčano vrijeme, mogući lokalni pluskovi