Policijski pretresi u Zenici, Srednjobosanskom kantonu i Sarajevu

Rano jutros policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona započeli su istovremene pretrese na 32 lokacije na području Zenice, devet lokacija na području Srednjobosanskog kantona i na dvije u Sarajevu.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Mreža IV”, koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a današnje aktivnosti se provode u saradnji s Federalnom upravom policije i Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Današnja akcija je usmjerena na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za vršenje krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i nedozvoljenim posjedovanjem oružja i municije.

Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i hapšenja osoba koje su meta akcije, a koje se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I”, “Mreža II” i “Mreža III” koje su sprovedene u 2016., 2017. i 2019. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšen, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, koje su počinile osobe koje su bile meta operativnih akcija.

Više detalja o samoj akciji i njenim rezultatima bit će poznato tokom dana, saopćava Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor: klix

Prethodni članakPodesite svoje vrijeme spavanja – oni koji se ranije bude imaju manji rizik za razvoj depresije
Sljedeći članakZa one koji ne mogu dočekati meso s roštilja: Rajčice na tri načina zbog kojih će svi zaboraviti na ćevape