Otac dječaka koji se utopio u Srbiji: Na bazenu su kamere, zna se kako je nastradao

PROTEKLOG vikenda u Srbiji se na gradskom bazenu u Odžacima kod Sombora utopio desetogodišnji dječak. Tijelo nesretnog dječaka bez znakova života pronađeno je u nedjelju oko 22:20 na dnu bazena.

Mediji su prenijeli policijska saznanja da je dječaka u vodu gurnuo osmogodišnjak te da su u trenutku nesreće bili sami na bazenu. Tijelo je pronađeno nakon što je oko 22 sata otac policiji prijavio nestanak sina. Užasnoj tragediji prethodio je niz nesretnih okolnosti. Kako tvrde mještani, ograda bazena je na jednom dijelu veoma niska i svatko je može lako preskočiti, a prostorija u kojoj se nalazi osiguranje je na drugom kraju bazena. No i da je bliže, zaštitar ih ne bi mogao čuti jer je gluh, piše portal Novosti.

“Dijete je u bazen gurnulo drugo dijete. Neće biti kaznenog postupka jer je dijete kazneno neodgovorno, odnosno mlađe od 14 godina. Točno je da je čuvar bazena gluhonijema osoba te da zato nitko nije čuo što se dogodilo”, rekao je tužitelj Višeg javnog tužilaštva u Somboru. Čuvar bazena u trenutku tragedije nije ni bio tu.

Otac preminulog dječaka zahtijevat će od nadležnih utvrđivanje odgovornosti uprave bazena i da se ispita kako je došlo do toga da gluhonijema osoba bude zaposlena kao čuvar na bazenu.

Dječakov otac: Nitko me nije nazvao

“Nitko s bazena me nije nazvao i izjavio sućut. Pokrenut ću postupak za utvrđivanje odgovornosti. Trenutačno sam pod stresom, ali želim da se sazna tko je kriv za smrt mog djeteta. Zanima me tko je gluhonijemu osobu postavio da radi kao čuvar bazena. Pitam se je li on uopće bio tamo ili je na bazenima bio netko drugi, ili nije bilo nikoga. Ako je neko drugi bio zadužen za sigurnost, gdje je bio u nedjelju navečer? Tamo nije bio, u suprotnom bi vidio da se dijete utapa”, rekao je očajni otac.

Pokrenuta je istraga kojom bi se trebala utvrditi odgovornost uprave bazena i sportskog centra, doznaje Blic. Kurir pak piše da gluhonijema osoba, koja je jedina u nedjelju navečer bila na bazenu, nije čuvar, nego se navodno radi o djelatniku koji radi na održavanju zelenila. Na bazenu se nalaze nadzorne kamere, koje su snimile trenutak kad je dječak pao u bazen.

“Točno se zna kako je nastradao. S njim je bio i drugi dječak, saznali smo i tko je, ali me ni ta obitelj nije pozvala”, rekao je otac i dodao da je sina sahranio u ponedjeljak. Prema neslužbenim informacijama, dječak je pao sa skakaonice.

“Na snimci se vidi da se popeo na nisku skakaonicu, a da ga je prijatelj gurnuo. Vidjevši da se utapa, uplašio se i pobjegao. Kamera je zabilježila i kako moj sin dva-tri puta izranja pokušavajući se spasiti. Da je netko od zaposlenih na bazenu bio tamo, sigurno bi vidio dramu i možda bi dječak bio spašen”, zaključio je otac.

Izvor: index

Prethodni članak7 savjeta za bolju organizaciju doma: Rješavajte se stvari koje vam ne trebaju i to na vrijeme
Sljedeći članakEkološki problem: Proizvodnja nove plastike za ‘brzu modu’