Evo gdje će se danas saobraćaj odvijati jednom trakom, a gdje je za neka vozila obustavljen

Na graničnim prijelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila, saopćeno je iz BIHMK-a.

– Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. Zbog održavanja svjetskog kupa u raftingu, danas će se na dionici Karanovac-Crna Rijeka saobraćati jednom trakom naizmjenično, u vremenu od 8 do 13 sati i od 14 do 17.30 sati – rečeno je iz BIHAMK-a.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima, od 23 do 4.30 sati, saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Radovi se izvode i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde),gdje se saobraćaj od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

– Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava. Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu – saopćeno je.

Iz BIHAMK-a dodaju da zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

– Na graničnim prijelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta – zaključili su iz BIHAMK-a.

Izvor BiHAMK / avaz

Prethodni članakBroj zaposlenih u Federaciji BiH prema prebivalištu zaposlenika na dan 14. juni 2021. godine iznosio je 525.595.
Sljedeći članakMože li vam limunov sok pomoći u borbi protiv akni, ožiljaka i hiperpigmentacije?