Eriksen liječnicima: Kvragu, imam samo 29 godina!

CHRISTIANU ERIKSENU ugradit će ICD, uređaj koji može povratiti normalan rad srca, objavio je danas danski nogometni savez.

Danski reprezentativac se šokantno srušio u 43. minuti utakmice Finske i Danske i liječnici na terenu su ga oživljavali desetak minuta. Eriksen je prebačen u bolnicu, odakle se kasnije javio suigračima, a oni su nakon toga odlučili nastaviti utakmicu.

Scene oživljavanja Interovog veznjaka šokirale su cijeli svijet, ali liječnici tvrde da je Eriksen zapravo jako dobro prošao te će uz ugrađeni ICD živjeti manje-više normalno.

Uz liječnika danske reprezentacije jedan od prvih koji su priskočili u pomoć bio je Jens Kleinfeld, stadionski doktor koji je počeo s oživljavanjem. Eriksenovo srce počelo je ponovo kucati uz pomoć defibrilatora, a Kleinfeld je za Fox Sports otkrio što mu je Danac rekao kad ga je oživio.

Belgijci će u 10. minuti izbiti loptu

“Došao je k svijesti otprilike trideset sekundi nakon što smo ga oživjeli. Otvorio je oči i počeo sam razgovarati s njim. To je bio vrlo emotivan trenutak jer u ovakvim slučajevima su šanse za povratak dosta niske. Pitao sam ga: Jesi li s nama? Odgovorio je: ‘Jesam. Jebote, pa imam samo 29 godina'”, kazao je Kleinfeld.

Danska reprezentacija nakon poraza od Finske danas igra protiv Belgije. Romelu Lukaku je objavio da će u 10. minuti utakmice ispucati loptu izvan terena i pljeskom iskazati podršku Eriksenu.

Danac je u utorak objavio fotografiju iz bolnice na kojoj drži uzdignuti palac.

“Pozdrav svima. Puno vam hvala na divnim porukama podrške iz cijelog svijeta. To jako puno znači i meni i mojoj obitelji. Ja sam dobro. Moram ići na još neke preglede, ali se osjećam ok. Navijat ću za svoje dečke u preostalim utakmicama, igrajte za cijelu Dansku”, napisao je Eriksen.

Izvor: index

Prethodni članakHermès predstavio seriju Birkin torbica napravljenu od povrća
Sljedeći članakIdealan za doručak: Mango s kokosovim jogurtom i granolom