5 stvari na koje morate obratiti pažnju kad ste na prvom spoju

Jeste li razmišljali o stvarima zbog kojih veza s nekim ne dolazi u obzir? To su jako bitne stavke i tijekom spoja treba obratiti pažnju na pokazatelje tih ponašanja ili stavova koji vam ne odgovaraju

Ljeto je stiglo, kafići i restorani se ponovno otvaraju, a puno ljudi će se ponovo početi više družiti i izlaziti nego što je to bilo moguće posljednjih godinu dana. I znate što to znači: prvi spojevi. Uzbudljivo, ali pomalo i stresno jer se puno nade polaže u te sastanke. 

Klinička psihologinja Kristina Hallett je podijelila pet savjeta koje biste trebali imati na umu dok prelazite s internetskog upoznavanja na prvi spoj:

1. Usredotočite se

Svi imaju tremu prije prvog spoja! Dok ste na putu na spoj smirite se i usredotočite na sadašnjost. 

– Udahnite duboko nekoliko puta i prepustite se osjećaju otvorenosti i iskrenosti – preporučuje Hallett. Autentičnost na spojevima je sve.

24sata

– I zapamtite, to je prvi spoj, zabavite se – Hallett dodaje.

2. Osvijestite što nikako ne želite od partnera

Jeste li razmišljali o stvarima zbog kojih veza s nekim ne dolazi u obzir? To su jako bitne stavke i tijekom spoja treba obratiti pažnju na pokazatelje tih ponašanja ili stavova koji vam ne odgovaraju. Ako naizgled čovjek s kojim ste na spoju udovoljava vašim standardima, sjajno. 

– Ali, ako vam se odmah iskristaliziraju neke stvari koje vam ne odgovaraju, ne nadajte se da će se čovjek promijeniti, jer neće, već uživajte na tom spoju i idite dalje – savjetuje ona.

3. Pripazite na crvene zastavice

Vježbajte aktivno slušanje i izbjegavajte da vas preplavi uzbuđenje zbog prvog spoja. Budite prisebni i razmislite o stvarima koje čovjek s kojim ste na spoju priča i o tome što radi. 

– Obratite pažnju na ono što kaže da želi. Ako traži samo dobru zabavu, a vi dugotrajnu vezu – niste kompatibilni. Čak i ako ste prava osoba za njih, nećete im promijeniti mišljenje – rekla je Hallett. 

4. Razmislite o tome kako se osjećate

24sata

Nekim ljudima uzbuđenje kada im se netko sviđa može zasjeniti prave osjećaje.  

– Ako ste usredotočeni na to da im želite ugoditi ili ih impresionirati, to nikako neće uspjeti –  objašnjava Hallett.

– Umjesto da pokušavate nekoga impresionirati na prvom spoju, budite iskreni i obratite pozornost na to kako se osjećate kad ste s njima – kaže ona. 

– Ako vam je ugodno i uživate, to je sjajno – dodaje. 

5. Držite se svojih granica

I na kraju, sjetite se svojih osobnih granica i držite ih se, preporučuje Hallett.

– Bilo da se radi o tome da nećete jesti meso ili pravilo bez seksa do određenog spoja. Slično tome, ako vam se čini super, ali vi ne osjećate ‘ono nešto’, sjetite se da niste dužni uzvratiti njihov interes – dodaje ona. Ostanite iskreni prema sebi.

Iako prvi spojevi mogu izazvati tjeskobu, ne moraju biti tjeskobni. Bez obzira na to hoće li doći do drugog spoja ili ne, ako na prvi uđete otvoreno i iskreno, uvijek možete reći da ste otišli na spoj otvorenog uma i s najboljom namjerom.

Izvor: 24sata.hr

Prethodni članakMalo za promjenu – izaberite sunčane naočale u ludoj nijansi
Sljedeći članakIsprobajte ovaj brzi recept i prezalogajite uštipke