Muškarac je potrčao prema njoj i ugrabio životinju. Držao ju je što je moguće dalje od svog tijela dok se njegova supruga vraćala u kuću

Muškarac je spasio svoju suprugu od napada risa tako što ga je podigao golim rukama i bacio preko travnjaka, a cijela je situacija zabilježena nadzornom kamerom.

Muškarac je pozdravio susjedu te rekao kako mora oprati automobil. Otvarao je vrata, a potom se pojavila i njegova supruga koja mu je počela vikati da trči. Čulo se zavijanje risa koji joj je prišao s leđa.  Muškarac je potrčao prema njoj i ugrabio životinju. Držao ju je što je moguće dalje od svog tijela dok se njegova supruga vraćala u kuću.  Bacio je risa preko travnjaka i vikao na njega da se makne, a životinja je potrčala ispod automobila. 

Snimka zabilježena nadzornom kamerom od petka je pregledana nekoliko milijuna puta, a po pitanju risa, oglasili su se i stručnjaci. Pri susretu s risom savjetuju polako uzmicanje bez okretanja leđa. Trčanje ili pokazivanje leđa moglo bi aktivirati mačji instinkt za lovom, piše The Independent. 

Glasni zvukovi mogu pomoći uplašiti životinje, ali ipak je, kako navode, najbolje pozvati stručnjake koji ih mogu pravilno uhvatiti, liječiti i pustiti.

Izvor: vecernji.hr

Komentari

komentara