Ako koristite ekološki prihvatljive alternative plastičnim bocama, onda će vam ovaj trik itekako poslužiti

Chantel Mila je korisnica TikToka koja je poznata po svojim trikovima za čišćenje kućanstva, a nedavno je oduševila pratitelje videom u kojem je pokazala kako učinkovito oprati staklene boce neobičnih oblika.

Obično kod višekratnih boca za vodu ne možete dosegnuti dno pa ih je teško očistiti. Zato ova TikTokerica u bocu prvo uspe otprilike šaku sirove riže, a nakon toga šalicu hladne vode i malo deterdženta za pranje suđa.

“Napunjenu bocu protresite i zatim ju isperite. Riža će očistiti dno boce”, rekla je Chantel u videu i pokazala svoju bocu prije i poslije pranja. Riža će na taj način doći do nepristupačnih dijelova boce do kojih četke i spužve za pranje ne mogu dosegnuti.

@mama_mila_

The trick to clean hard-to-clean water bottles 💦 #cleaninghacks #lifehacks #homehacks

♬ Cloud 9 – Beach Bunny

“Hvala ti do neba”, “Najbolji savjet ikad”, “Hvala ti, upravo sam nabavila novu bocu i pitala sam se kako ju je najbolje oprati”, neki su od komentara.

No, neki korisnici zabrinuli su se zbog bacanja neiskorištene riže. Chantel im je poručila da rižu ne moraju bacati, već ju mogu upotrijebiti nekoliko puta.

“Ovo je i ekološki prihvatljiv način pranja jer je riža razgradiva i djeluje svaki put”, napisala je i dodala kako se umjesto riže može koristiti i još jedna ekološki prihvatljivija opcija – ljuske od jaja.

Izvor: net.hr

Komentari

komentara