Već od 6 mjeseca tekuće godine planirano je do sedam letova tjedno, priopćili su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Kompanija “Lufthansa” obavila je danas prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Radi se o povezanosti glavnog grada BiH sa glavnim čvorištem “Lufthanse” u Njemačkoj.

Kao nastavak kontinuiranih napora da se zadovolje potrebe i zahtjevi za putovanja avionom, uprkos raznim ograničenjima putovanja koja su trenutno na snazi, “Lufthansa” je danas uspostavila redovnu liniju Sarajevo – Frankfurt.

Ova respektabilna kompanija će na toj relaciji, u petom mjesecu, letjeti do četiri puta tjedno iz/za Sarajevo, avionom tipa Airbus A319. Već od šestog mjeseca tekuće godine planirano je do sedam letova tjedno, priopćili su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Uspostavom tih letova za Sarajevo, “Lufthansa Grupacija” će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze sa Bosnom i Hercegovinom.

LH Grupacija na taj način dopunjuje već postojeće veze “Austrian Airlinesa” za Sarajevo iz Beča ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže “Lufthansa Grupacije”.

Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom Covid-19, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji.

Svjesni te činjenice ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano poduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove “Lufthansa Grupacije”.

Izvor. avaz

Komentari

komentara