Danas su na programu prve tri utakmice 27. kola m:tel Premijer lige, a u centru pažnje je utakmica Pod Bijelim brijegom u Mostaru gdje Zrinjski od 19 sati dočekuje Sarajevo.

Bordo tim je u velikoj krizi i s dva vezana poraza ozbiljno je ugrozio prvo mjesto, a u slučaju pobjede, priliku da im se približi samo na bod ima i Zrinjski.

Zbog toga je utakmica od enormnog značaja za oba tima, a posao domaćima otežat će izostanak najboljeg nogometaša Nemanje Bilbije.

S druge strane i Sarajevo je oslabljeno neigranjem Hrvoja Miličevića, dok su upitni nastupi Mathiasa Fanima i Harisa Handžića.

Teško je prognozirati favorita, ali jasno je da je ulog za obje ekipe ogroman.

Nešto ranije od 15 sati igraju se još dva susreta. Zahuktali Velež domaćin je Krupi i Rođeni imaju priliku da se uz eventualni posrtaj Sarajeva potpuno uključe u borbu za titulu. Krupa koja se bori za opstanak i igra dobro, također ima svoju računicu, pa je jasno da domaće ipak čeka težak zadatak.

U preostalom meču Sloboda je domaćin Mladosti u utakmici koju su Tuzlaci okarakterisali kao meč sezone. Gledajući položaj na tabeli jasno je zbog čega, jer ih pobjeda vodi ka nešto mirnijem finišu sezone, dok svaki naredni kiks povećava brigu oko opstanka.

Mladost na Tušanj dolazi rasterećena sa solidnom bodovnom zalihom, te će napadačkom igrom probati doći do pozitivnog rezultata.

Raspored 27. kola Premijer lige:

Subota (24. april):

15.00 Sloboda – Mladost / Miloš Gigović – Bosanska Gradiška

15.00 Velež – Krupa / Aleksandar Njegomirović, Prnjavor (Arena Sport)

19.00 Zrinjski – Sarajevo / Frano Jelić – Široki Brijeg (Moja TV)

Nedjelja (25. april):

15.00 Tuzla City – Radnik / Admir Šehović – Sarajevo (Arena Sport)

17.00 Željezničar – Olimpik / Irfan Peljto – Sarajevo (Moja TV)

19.00 Borac – Široki Brijeg / Adis Mulahasanović – Sarajevo (Arena Sport)

Tabela: 24.4. u 8:35h

Izvor: klix

Komentari

komentara