Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla – Kalesija (Simin Han – Caparde) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a iz BIHAMK-a vozače upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

– Na autoputu A-1 dionici Podlugovi – Sarajevo sjever, danas se na više lokacija izvode neophodni radovi, a sve lokacije će biti obilježene privremenom signalizacijom. Zbog održavanja Međunarodne biciklističke trke, danas od 10.30 sati do 14 sati, na magistralnom putu Bijeljina – Zvornik – Vlasenica – Han Pijesak, doći će do etapnih obustava saobraćaja u smjeru kretanja učesnika trke – kazali su iz BIHAMK-a.

Radovi u tunelu

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla – Kalesija (Simin Han – Caparde) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

– U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima od 23 do 4.30 sati saobraćaj kroz tunel obustavlja. I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor – Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila sa više od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Opasnost od odrona i klizišta

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a su izdvojili puteve Doboj – Tuzla (dionici Stjepan Polje – Orahovica), Kaonik – Busovača (na ulazu u Busovaču), Zenica – Vjetrenice (lokacija Čajdraš), Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Izvor: avaz

Komentari

komentara