Plavima je presudio pogodak Gerarda Morena s bijele točke u 44. minuti.

Dinamovu čaroliju ugasila je “žuta podmornica”, ofenzivna i neugodna španjolska momčad s iskusnim trenerom Unaijem Emeryjem na klupi. Šteta što je tih konačnih 1:0 “palo” nakon tako nesretnog i nespretnog jedanaesterca u završnici prvog dijela.

Zato ovaj poraz ne treba gledati prestrogo, plavi su imali svojih prilika, nametnuli su se kroz veći dio susreta i sve je moglo otići na njihovu stranu. Ovaj put nije, ali za tako nešto postoji uzvrat već za tjedan dana. Trener Damir Krznar i njegovi momci znaju da mogu igrati protiv Villarreala, neće biti toliko umorni zbog reprezentativnih obaveza i Bruno Petković bit će potpuno zdrav i spreman. Kao i Joško Gvardiol. Ono što pak ne raduje u cijeloj priči jest da su Villarrealovi igrači detektirali slabosti na Dinamovoj desnoj strani i to uvelike koristili. Vrlo lako su mogli do dva pogotka na taj način, a na kraju su i došli neposredno do jednog jer upravo je po lijevoj strani prošao Gerard Moreno i kod pokušaja ubačaja pogodio u ruku Kevina Theophilea-Catherina. Njemački sudac Daniel Siebert nije se premišljao i pokazao je na bijelu točku, što Moreno nije propustio iskoristiti u 44. minuti.

Kao što je možda spomenuti sudac propustio pokazati na bijelu točku i u devetoj minuti, kad je Parejo s obje ruke gurnuo Gvardiola u kaznenom prostoru. Nije to omelo Dinamo u tim trenucima, većinu prvog poluvremena držao je “u šaci” Villarreal, ali s vremena na vrijeme bi Pedraza probio lijevu stranu ili se našao preblizu Livakovića pa je Krznar morao vikati da se njegovi momci malo više koncentriraju. Kako je Villarreal imao sreće kod jedanaesterca tako u 26. minuti Dinamo nije imao jer Atiemwen je prebacio vratara Rullija i cijelu obranu lob udarcem, lopta je došla do Oršića koji zabija gol, ali zastavica je bila u zraku. Nigerijac se prije primanja lopte nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Tijekom 15 minuta odmora očito je Emery, ponosni vlasnik tri osvojene Europske lige sa Sevillom u tri godine, dobro pročitao Krznarove namjere. Jer, drugih 45 minuta Dinamo je bio sjena u odnosu na Dinamo iz prvog dijela ili Dinamo protiv Tottenhama u Zagrebu. Osim par udaraca u prvih desetak minuta, sve drugo pripalo je Villarrealu.

Gotovo 60 posto posjeda, gotovo 200 uspješnih dodavanja više. Istina, malo je igra “živnula” ulaskom Petkovića 30 minuta prije kraja, ali ubrzo su se gosti privikli i na to. U konačnici, minimalni poraz nije toliko loš jer prostora za više svakako ima i nadajmo se da će se to potvrditi 15. travnja u Španjolskoj.

Izvor: vecernji.ba

Komentari

komentara