U blizini napuštenoga gradića Crucera u južnoj Kaliforniji, usred pustinje Mojave, na vrhu stjenovitoga brda nalazi se neobičan predmet o kojem se i danas pričaju razne teorije. Riječ je o divovskom metalnom zahrđalom megafonu pričvršćenom vijcima za dvije stijene.

Tko ga je, kada i zašto postavio, nije poznato. Dakako, mnogi sumnjaju na izvanzemaljsku tehnologiju.

“Jedno objašnjenje je da je megafon bio povezan sa ispitivanjem kemijskog oružja. Takva su ispitivanja provođena u tajnim i zabačenim oblastima pustinje Mojave četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća”, smatra Eric Edwards, vlasnik portala CampsitePhotos.

U studenom 1943. američka mornarica postavila je ispitnu postaju blizu kalifornijskoga naselja Inyokerna. Pod kodnim imenom “Projekt Camel” lokacija je korištena za proizvodnju raketa i zračnog oružja utirući put testiranju atomskih bombi kakve su naposljetku bačene na japanske gradove Hiroshimu i Nagasaki.

Stoga se pretpostavlja da je megafon zapravo bio sirena koja se rabila za upozoravanje osoblja na početak testiranja.

No profesorica Sarah Robey s Državnog sveučilišta u Idahu, sumnja u to.

“Sirene za zračni napad iz Drugog svjetskog rata nisu tako izgledale. Bile su više pravokutnog oblika, a ne valjkastog. Megafon je mogao biti mjerni instrument za otkrivanje udarnih valova velikog dometa, ali ni to nije sigurno”, objašnjava Robey.

Izvor: dnevno.hr

Komentari

komentara