Vlasnik poznate milanske agencije, koja je do pandmije kovida-19 organizovala superluksuzne prezentacije, Martino Krespi, preorijentisao se na uzgoj puževa, piše list “Hafington post”, u reportaži o čovjeku koji je zbog pandemije izgubio cijeli posao, od šest miliona eura godišnje

Njegova agencija je do prošle godine organizovala događaje kao što je filmski festival u Veneciji, predstavljanje luksuznih brendova kao “Bulgari”, “Rinašente”, milanskog sajma namještaja i slično, ali je sa pandemijom kovida-19 svako takvo okupljanje zakonom zabranjeno, a njegov posao je na nuli.

“Ponekad i nevolje mogu da se transformišu u nešto novo i uspješno. Umesto da sjedim kući i očajavam, prihvatio sam ponudu prijatelja i krenuli smo u uzgoj puževa”, kaže novopečeni zemljoradnik.

Na hektar i po zemlje, zajedno s partnerima, uzgaja milion i po puževa, a da bi bolje rasli, pušta im muziku Verdija i Pučinija.

Italija je prva u Europi po proizvodnji puževa, ispred Španjolske i Francuske. To je djelatnost u velikom usponu, koja raste brzinom od 320 %.

Uzgoj puževa je zdravi odgovor za one koji žele na trpezama životinjske proteine, ali uz minimalan rizik zagađenja okoline. “Želim da puževe kao hranu učinim kul”, kaže Martino Krespi.

Izvor: nezavisne

Komentari

komentara