Britanac se vratio sa devete pozicije

Nizozemac Max Verstappen pobjednik je utrke za Veliku nagradu Regio Emilije na legendarnoj stazi Imoli u stazi koja je prekinuta u 34. krugu zbog stravičnog udesa Georgea Russella i Valtterija Bottasa. 

Kiša koja je natopila stazu prije početka utrke je napravila ogromne probleme vozačima, pa je u prvom krugi sa staze izletio Nicholas Latifi nakon čega je Safety car izašao na stazu i utrka se nastavila od osmog kruga. 

Vrijedi spomenuti da je u prvih nekoliko zavoja Max Verstappen pretekao Lewisa Hamiltona koji je startovao sa prve pozicije, te je prednost u odnosu na Britanca držao do 28. kruga kada mu se Britanac počeo približavati, te je on otišao u boks. Već u sljedećem krugu Hamilton je otišao u boks gdje su mehaničari zakazali i Britanac je ostao duže u boksu od planiranog i vratio se na stazu ponovo iza nizozemskog vozača.

U 31. krugu Lewis Hamilton je pogriješio, te je izletio sa staze prilikom preticanja vozača koji su zaostajali za cijeli krug, a nedugo poslije viđen je stravičan sudar Georgea Russella i Valtterija Bottasa zbog čega je utrka prekinuta. 

Vratio se aktuelni prvak svijeta na stazu na deveto mjesto, a na ponovljenom startu, Max Verstappen je zadržao prvu poziciju i došao do velike pobjede dok je britanski vozač na kraju zauzeo drugo mjesto, ali je zbog najbržeg kruga na utrci i dalje zadržao vodeće mjesto u ukupnom poretku vozača. 

Hamilton sada ima 44 boda u ukupnom poretku, a Verstappen bod manje. 

Izvor: oslobodjenje

Komentari

komentara