SEVERINA se u velikom intervjuu koji je dala za srpski magazin Nedeljnik dotaknula aktualnih tema poput seksualnog nasilja, zlostavljanja i govora mrženja, ali je progovorila i o eksplicitnoj snimci s jahte koja je prije 17 godina izašla u javnost. 

Severina je podržala glumicu Milenu Radulović i druge njene kolegice koje su u javnost iznijele svoja iskustva seksualnog uznemiravanja.

“Velika je hrabrost i Milene Radulović i Danijele Štajnfeld i Merime Isaković. To je veliko olakšanje za sve žene. U Hrvatskoj je to pokrenulo lavinu na fakultetima, posebno na Akademiji dramskih umjetnosti. Nešto što je zapravo grozno, ali je otvorilo javni prostor koji o tome govori”, kazala je Severina. 

Govoreći o snimci s jahte na kojoj je bila s tadašnjim partnerom Milanom Lučićem, Severina se prisjetila kako su je mnogi tada optuživali da je namjerno pustila snimku u javnost radi promocije. 

“Nikad nisam tražila da moja intima izađe vani. To je bio veliki šok. Dala sam onda dva intervjua povodom toga i to je bilo to. Bilo je teško, ali preživjela sam. U rok službe ili, što bi u Splitu rekli, tempi passati. Ali eto, bila je to zabava, nekima i dandanas. Pa kad mi nemaju što reći, onda mi spominju tu nesretnu snimku s broda”, ispričala je Severina. 

Godinama poslije još uvijek pamti one koji su joj tada pružili podršku. 

“Moja Lepa Smoje me je tad nazvala i rekla: Mala, koji su to punjetari (splitski izraz za nedorasle mladiće)? Kad je ona stvar imala veze s moralom? Ko je to izmislija? Peki me je tad nazvao da me nasmije i rekao: Pa ne možeš snimati sve u jednom kadru. Trebala si raskadrirati. Arsen Dedić je pak krenuo telefonski razgovor na način: Kolegice, čujem da vam treba filmska glazba. Mater je bila najpreciznija, rekla je: Ajde, ćerce, jednom ćemo se tome smijat. I smijemo se danas”, prisjetila se Severina, no priznala je da joj tada nije bilo nimalo lako.

“Ali tad nisam šest mjeseci izašla iz kuće. Prvo je bilo žaljenje, a onda osuda da sam to sama dala zbog popularnosti. Čitala sam da su i Mileni to spočitavali. Ali, kruha i igara… Pod rubriku Zabava i Show”, zaključila je pjevačica.

Izvor: index.hr

Komentari

komentara