Izraelsko-kineski konzorcij mostarskoj firmi dužan 1,1 milion KM

Radnici firme „M.Z. Company“ iz Mostara danas su u 10 sati kamionima blokirali glavni ulaz i kapiju za teretna vozila mostarskog „Aluminija“. To su, kako nam je rečeno na licu mjesta, učinili zbog duga kojeg „Aluminij Industries“ ima prema njihovoj firmi, a riječ je o 1,1 milion  KM.

Vlasnik „M.Z.Company“, Merhid Zlomužica kazao nam je da su, nakon što su svi pregovori o izmirenju duga propali, prije pet dana čelnike „Aluminij Industries“ obavijestili o tome da će danas doći po robu koja im nije plaćena, a radi se o otpadnom aluminiju.

-Naveli smo i to koji će vozači doći, broj vozila, obavijestili obezbjeđenje, MUP i kad su naša vozila došla, oni su pozvali policiju. Mi nećemo primjenjivati nikakvu silu, ali nećemo ni deblokirati firmu sve dok nam ne izmire dug ili ne vrate našu robu-kazao nam je Zlomužica.

Otpadni aluminij su „Aluminij Industries“ isporučili u januaru s rokom plaćanja od 21 dan od dana fakturisanja.

-Na sve načine smo pokušali riješiti spor, ali nismo uspjeli. Taj njihov direktor je pravi prevarant.Nudili su od jutros da plate 300.000 KM da deblokiramo firmu, ali nećemo.Imam 40 radnika, 30 voznih jednica i nikome nismo dužni. Sve dok nam ne isplate cijeli iznos  ili dok ne uzmemo svoju robu,ne idemo odavde-poručio je Zlomužica.

„Aluminij Industries“ je članica izraelsko-kineskog konzorcija „Abraham grupacija“ koji su lani u aprilu u najam uzeli pogone nekadašnjeg giganta „Aluminija“.

Izvor: avaz

Komentari

komentara