Ne mogu zamisliti boljeg, voljenijeg i sposobnijeg poslovnog partnera, rekao je nakon vijesti o smrti njegov poslovni partner dr. John Warnock.

Ime Charlesa Chucka Geschkea nije baš toliko poznato kao ono Stevea Jobsa, no njegov je utjecaj na moderne digitalne tehnologije itekako važan. Radi se o čovjeku koji se suosnivač poznate kompanije Adobe i koji je pomogao osmisliti poznati format dokumenata PDF. Geschke je preminuo ovog tjedna u Los Altosu u Kaliforniji. Imao je 81 godinu.

To je velik gubitak za cijelu Adobe zajednicu i tehnološku industriju za koju je bio vodič i heroj desetljećima, napisao je u poruci zaposlenicima CEO Adobea, Shantanu Narayen.

Kao suosnivači Adobea, Chuck i John Warnock razvijali su revolucionarne programe koji su promijenili način na koji ljudi stvaraju i komuniciraju. Njihov prvi proizvod bio je Adobe PostScript, inovativna tehnologija koja je omogućila radikalan novi način ispisivanja teksta i fotografija na papir te je pokrenula revoluciju u izdavaštvu, stoji u poruci u kojoj se navodi kako je Chuck odgovoran za neke od najrevolucionarnijih izuma poput PDF-a, ali i Adobeovih najpoznatijih programa poput Illustratora i Photoshopa.

Ne mogu zamisliti boljeg, voljenijeg i sposobnijeg poslovnog partnera, rekao je nakon vijesti o smrti njegov poslovni partner dr. John Warnock.

Osim što je imao uzbudljiv život u tehnološkim krugovima, Geschkeu uzbuđenja nije nedostajalo ni u privatnom životu. Prije gotovo 40 godina, dvojica su ga otela na putu na posao i držala ga četiri dana tražeći otkupninu. Nakon što je obitelj isplatila 650 tisuća dolara , policija je uspjela otkriti gdje ga otmičari drže i spasiti.

Među brojnim nagradama koje je tijekom života primio za svoj rad, posebno se ističe National Medal of Technology, koja se u SAD-u dodjeljuje znanstvenicima, inženjerima i izumiteljima kao najviše državno odlikovanje.

Izvor: ZIMO

Komentari

komentara