O navedenom je odmah obavješten dežurni tužilac, nakon čega je na lice mjesta izašao tim istražitelja, saopćeno je iz Federalne uprave policije

Nakon što je ministar u Vladi FBiH, Nermin Džindić kazao da mu je ispod automobila podmetnuo nepoznata naprava, oglasili su se i iz Federalne uprave policije. 

Naime, kazali su da je jučer ministar Džindić obavijestio Federalnu upravu policije da je primjetio na snimci nadzorne kamere da se nepoznata osoba kreće oko njegovog automobila. 

– Primjetio je na snimcima nadzorne kamere, postavljene na svojoj porodičnoj kući, nepoznatu NN osobu kako prilazi i kreće se oko njegovog privatnog motornog vozila koje je bilo parkirano u dvorištu. O navedenom je odmah obavješten dežurni tužilac, nakon čega je na lice mjesta izašao tim istražitelja, pripadnika KDZ-a, krim. tehnike FUP-e koji su zvršili uviđaj kojom prilikom je ispod vozila pronađen predmet koji je izuzet sa lica mjesta. KDZ pregledom je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnim materijama. Nastavljaju se aktivnosti na ovom slucaju, saopćeno je iz Federalne uprave policije. 

Izvor: oslobodjenje

Komentari

komentara