Tijekom razdoblja od 37 dana par se vjenčao četiri puta i razveo tri puta, a za svaki sklopljeni brak muž je tražio osam dana dopusta

Želeći maksimalno iskoristiti zakonom zajamčene slobodne dane za mladence, par s Tajvana pronašao je neobičan način da produlji svoj medeni mjesec – vjenčali su se četiri puta u nešto više od mjesec dana.

Neobična priča, koju je potvrdilo u srijedu ministarstvo rada u Taipeiu, postala je viralna i ukazala je na rupu u zakonu koju je jedan zaposlenik pokušao iskoristiti na inovativan, iako pomalo bizaran način.

Tajvanske tvrtke zakonski su dužne tek vjenčanim parovima ponuditi osam dana plaćenog dopusta. Međutim, neimenovani djelatnik banke odlučio je prošle godine iskoristiti rupu u zakonu i zatražio je 32 dana dopusta.

Žestoke kritike na mreži

Tijekom razdoblja od 37 dana, on i njegova supruga vjenčali su se četiri puta i razveli tri puta, a za svaki sklopljeni brak zatražio je osam dana dopusta. Banka nije bila voljna udovoljiti njegovom zahtjevu pa je uložio žalbu gradskom odjelu za rad koji je reagirao i novčano kaznio poslodavaca zbog kršenja pravila o dopustu.

U zakonu trenutačno nema odredbe kojom bi se ograničilo koliko često zaposlenik može zatražiti dopust za novovjenčane. Banka, koja mu je odobrila samo osam slobodnih dana, rekla je da je zaposlenik “zloporabio” zakon.

Taj je slučaj izazvao žestoku online kritiku na račun zaposlenika banke i gradskog odjela za rad koji je kaznio poslodavca.

Prošli tjedan ministarstvo rada poništilo je novčanu kaznu protiv banke. Zaposlenik, koji je kasnije dao otkaz, nije se dao smesti pa je nazvao ministarstvo i požalio se da mu bivši poslodavac i dalje duguje 24 dana dopusta, rekao je AFP-u dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Izvor: net.hr

Komentari

komentara