Aluminij Industries, kompanija koja posluje u pogonima “bivšeg” mostarskog Aluminija, je svakog ponedjeljka pod prijetnjom od nove blokade ako ne plati 150 hiljada KM firmi MZ Company, koja je u četvrtak zbog potraživanja milionskog duga kamionima blokirala ulaz u tu kompaniju

Voditeljica poslovnog razvoja firme MZ Company Sanela Žetica za naš portal kaže da je isplata dugovanja od Aluminij Industries u fazi realizacije, prema ugovoru koji su potpisali i ovjerili kod notara prošli petak, dan nakon što su radnici kamionima blokirali Aluminij.

“Oni su u petak nama isplatili 300 hiljada KM i obavezali se da će nam svaki ponedjeljak plaćati određeni iznos od 150 hiljada KM. Ako nam ne uplate ponedjeljkom, mi imamo pravo da im blokiramo račun ili uzmemo robu koja je na stanju”, kaže Žetica.

Ističe da je taj dogovor potpisan i ovjeren kod notara i da se nada kako će ga Aluminij poštovati.

“Ovog ponedjeljka su platili 150 hiljada kako je i dogovoreno i tako će svakog ponedjeljka dok ne izmire dug koji je milion i 45.911 KM”, pojasnila je Žetica.

Podsjeća da je problem neplaćanja otpada, koji je firma MZ Company isporučivala Aluminiju, postojao od početka saradnje, ali da je sve kulminiralo kada je dug prerastao milionski iznos, a potraživanja nisu mogli naplatiti, pa su bili primorani blokirati ulaz u tu firmu.

“Nama je žao jer smo morali postupiti na ovaj način, ali nismo imali izbora”, kaže Žetica.

Aluminij Industries je firma u pogonima ugašenog Aluminija, koji je zapošljavao 900 ljudi, i pokušava revitalizirati proizvodnju pod okriljem izraelske M.T. Abraham Grupacije.

Izvor: klix

Komentari

komentara