Šefe, hvala ti za sve do 2013., a ovo kasnije što prije zaboraviti, jedan je od komentara

Amar Osim više nije trener FK Željezničar. Epilog je to sastanka članova Upravnog odbora i dosadašnjeg šefa stručnog štaba FK Željezničar, na kojima je dogovoreno da najtrofejniji trener tima s Grbavice neće više obavljati funkciju šefa stručnog štaba.

Reakcije navijača nakon informacije o raskidu saradnje s trenerom koji je na Grbavicu donio posljednju šampionsku titulu su podijeljene. Neki današnji datum kao dan odlaska Osima potcrtavaju kao novi početak FK Željezničar od kojeg bi sve trebalo krenuti ka boljem, dok drugi pak misle da glavni problem nije bio u Amaru Osimu i komentarima na društvenim mrežama zahvaljuju se najtrofejnijem šefu struke Željezničara.

“Bilo je i vrijeme. Pa nije on Aleks Ferguson da penziju zaradi u Želji. Ima još trenera boljih od njega koji zaslužuju klupu plave lokomotive”, “Konačno je otišao, ali pored njega se treba zahvaliti i pojedinim igračima”, “Šefe, hvala ti za sve do 2013., a ovo kasnije što prije zaboraviti”, “Hvala na svemu Amare, nikad nisam niti ću riječ reći protiv tebe”,… neki su od komentara na klupskoj stranici.

Osim je na klupu Željezničara sjeo u februaru 2019. godine i u tom periodu ekipa je zabilježila 34 pobjede, 16 remija i 18 poraza. 

Izvor: avaz sport

Komentari

komentara