Njemački klub Schalke 04 ispao je iz Bundeslige nakon poraza od Arminije Bielefeld, a nakon što su se vratili u Gelsenkirchen, na stadionu Veltins Arena su ih čekali bijesni navijači.

Njemački mediji pišu da se ekipa Schalkea s gostovanja nekoliko sati nakon završetka utakmice, a na stadionu ih je nešto prije ponoći čekalo između 500 i 600 bijesnih navijača.

Iako su igrači i stručni štab dobili informaciju da ih čekaju navijači, odlučeno je da se ipak suoče s njima i razgovaraju bez obzira na neugodnu situaciju.

U početku je sve bilo mirno, potom su uslijedile uvrede na račun pojedinih igrača, ali je kasnije došlo do nemilih scena uprkos prisustvu policije.

Grupa huligana je gađala igrače pirotehničkim sredstvima, a onda su ih počeli ganjati u očiglednoj namjeri da se fizički obračunaju s njima.

Na snimku koji se proširio društvenim mrežama se vidi kako navijači trče za igračima, a posebno se čuju uvrede upućene napadaču Marku Uthu. Neki od igrača su ostali u autobusu.

Nakon što su se navijači razišli, igrači i stručni štab su se svojim vozilima odvezli kućama.

Schalke je u saopćenju osudio ponašanje grupe navijača, a policija je pokrenula istragu. Neki mediji pišu i da su pojedini igrači dobili udarce od navijača te da se radi o lakšim povredama i hematomima.

“Uprkos razumljivim frustracijama i bijesu zbog ispadanja u 2. Bundesligu, klub ne može prihvatiti fizičko ugrožavanje igrača i osoblja. Upravo se to dogodilo tokom sinoćnjeg suočavanja. Klub osuđuje takvo ponašanje i stoji iza svog osoblja”, saopćeno je iz Schalkea.

Izvor: klix

Komentari

komentara