NAJPOZNATIJI ljubavni par u životinjskom svijetu, rode Klepetan i Malena, ponovno su zajedno. 

Klepetan se vratio Malenoj 19. godinu zaredom, potvrdio je za Index Stjepan Vokić, koji se već godinama brine o rodama u Brodskom Varošu, o kojima nerijetko pišu i strani mediji.

Iscrpljen i prljav od puta dugog preko 14 tisuća kilometara sletio je u gnijezdo Malenoj koja ga je i ove godine strpljivo čekala. 

Iako je Klepetan kasnio, umirovljeni domar, koji već 28 godina brine o Malenoj koju je pronašao slomljenog krila, znao je da će se vratiti. 

“Dat ću sve od sebe da im osiguram uvjete za polaganje jaja jer su već počeli raditi na potomstvu. Međutim problem je zima i to što Malena zbog krila koje je bilo slomljeno ne može poklopiti jaja kako treba. No, tu uskače Klepetan i već nakon drugog jajeta, on sjedi na njima”, kaže nam Vokić i dodaje kako Malenoj treba 10-15 dana da snese jaja.

Stipe ih hrani ribom koju nabavlja u ribnjacima udaljenim 20-ak kilometara.

“Ove godine zbog zime nema baš glista kojima se inače hrane”, pojašnjava.

Podsjećamo, na proljeće 2019. godine su svi, uključujući i Stjepana, mislili da je Klepetan uginuo, no on se godinu dana kasnije vratio.

“Meni je bilo to jako šokantno, 2019. je došao 18. ožujka, kada je bilo prehladno za njih, jaja su im se posmrzavala doslovce pa je on 18. travnja otišao. Ja sam tad mislio da je otišao uginuti, nije se vraćao cijelu godinu. To je jedino na što sam mogao sumnjati, međutim sad je ponovno došao”, kazao je Vokić tada. 

Do danas Klepetan i Malena su na svijet donijeli 66 malih ptića, a priča o ovom ljubavnom paru iz Brodskog Varoša obišla je svijet.

Izvor: index.hr

Komentari

komentara