U veganskim gastro krugovima iznimno su popularni recepti za pripremu tuna salate bez grama ove ribe. Umjesto tune koristi se kuhani slanutak, dok morski okus jelu daju alge.

Tuna iz konzerve je popularni sastojak za pripremu raznovrsnih sendviča i salata. Obično se miješa s majonezom i začinima te poslužuje na kriškama kruha ili uz kuhanu tjesteninu.

Osobe koje ne smiju jesti ribu i morske plodove, ili pak ne žele konzumirati namirnice životinjskog porijekla, ne moraju se odricati ovoga jela. Ukusan proteinski namaz s okusom mora može se napraviti uz nekoliko trikova i s hranom biljnog porijekla.

U veganskim gastro krugovima iznimno su popularni recepti za pripremu “tuna” salate bez grama ove ribe. Umjesto tune koristi se kuhani slanutak, dok morski okus jelu daju alge. U ovom receptu se najčešće upotrebljavaju nori alge koje su obično nezamjenjivi dio u pripremi sushija.

Sastojci za proteinski namaz:

250 grama kuhanog slanutka
3 žlice veganske majoneze
1-2 stapke celera
1-2 kisela krastavca
1 žlica javorovog sirupa ili agave sirupa
1 čajna žličica dijon senfa
½ ljubičastog luka
½ lista nori algae
sol i papar po želji

Priprema:

1. Kuhani slanutak zdrobite stražnjom strane vilice. Pomiješajte s majonezom, senfom i javorovom sirupom.

2. Luk, celer i kisele narežite na sitne kockice otprilike iste veličine (ili čak naribajte) te dodajte slanutku. Sve dobro pomiješajte.

3. List nori alge narežite na tanke trakice i dodajte namazu. Poslužite s dvije kriške tostiranog kruha. 

Prijatno / Dobar tek!

Izvor: punkufer

Komentari

komentara