Jarke boje poput narančaste, tirkizne i ružičaste, simetrija, nostalgija za prošlim vremenima u starim vlakovima, telefonskim govornicama i zaboravljenim prometnim znakovima, hoteli i svjetionici…

…sve je to dio prepoznatljive estetike filmova Wesa Andersona koju ponekad možemo pronaći oko nas, a može nas i navesti da promatramo već viđene prostore na sasvim drugačiji način ili nas motivirati da otputujemo u potragu za fantastičnim, ali stvarnim krajolicima.

Scenografija se često čini kao prava zvijezda njegovih filmova, koja ima moć dočarati neobičnu atmosferu, a to su prepoznali i Wally i Amanda, bračni par iz Brooklyna, koji su 2017., stvarajući osobnu bucket listu za putovanja, otvorili Instagram profil Accidentally Wes Anderson. On se u međuvremenu pretvorio u pravu zajednicu od preko milijun ljubitelja Andersonovih filmova koji pronalaze zanimljiva mjesta na svim kontinentima i dijele njihove priče.

Premda sam Wes Anderson nema veze s projektom, pružio im je podršku i napisao predgovor za knjigu koja je izdana ove godine, a rezultat je dokumentiranja fotografija i priča mjesta koja odražavaju redateljevu jedinstvenu estetiku. Od Australije, preko Indije, do Slovenije i Islanda, ove fotografije dokazuju da možemo pronaći umjetnost i magičnu atmosferu u svakodnevici, a mogu nas i motivirati da posjetimo daleka mjesta na kojima žive ljudi koji dijele istu ljubav prema lijepom i prema filmu.

Izvor: elle.hr

Komentari

komentara