7.7 C
Travnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSportSpektakularna večer u NBA ligi. Ovo se još nikad nije dogodilo

Spektakularna večer u NBA ligi. Ovo se još nikad nije dogodilo

NBA REKORD postavljen u noći sa subote na nedjelju, kada je čak pet igrača ostvarilo triple-double, trajao je samo četiri dana. Sinoć su to učinila čak šestorica. Fascinantno je da među njima nije bio Luka Dončić.

Ali zato jesu svi ostali s kojima se taj statistički pothvat često povezuje – Nikola Jokić, James Harden, Russell Westbrook, Draymond Green, Ben Simmons i Domantas Sabonis.

Srpski centar ostvario je gotovo minimalni triple-double s 12 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Jokić je nekarakteristično uputio samo sedam lopti prema košu i pogodio ih šest, ali nije bilo ni potrebe. Raspoloženi suigrači Michael Porter (28 koševa i 13 skokova), Will Barton (23) i Jamal Murray (19) odveli su Denver do uvjerljive 129:104 pobjede nad Charlotte Hornetsima.

Jokiću je to bio 52. triple-double karijere, a Wilt Chamberlain je jedini centar u povijesti koji ih je imao više. Ujedno je 228. double-doubleom u karijeri srušio Dikembea Mutomba s vrha Denverove liste svih vremena.

U Indianapolisu su Brooklyn Netsi bez Duranta i Irvinga pobijedili domaće Pacerse 124:115 pa je sve opet na sebe preuzeo James Harden, koji je zabio 40 koševa uz 10 skokova i 15 asistencija. Posljednji skok uhvatio je tri sekunde prije kraja. Ovo je Hardenu bila jubilarna stota utakmica s barem 40 koševa u karijeri. Više su ih imali samo Chamberlain (271), Michael Jordan (173) i Kobe Bryant (122). Ujedno mu je to bio 16. triple-double s barem 40 poena, a više ih je imao samo Oscar Robertson (22).

Na istoj utakmici trostruko-dvoznamenkasti učinak ostvario je i litvanski centar Indiane Domantas Sabonis, koji je uz 18 koševa imao po 11 skokova i asistencija. Njemu je to šesti triple-double sezone, čime je postavio novi rekord Pacersa.

U derbiju Istoka Milwaukee Bucksi su u gostima 109:105 svladali Philadelphiju bez ozlijeđenog Joela Embiida. Giannis Antetokounmpo zabio je 32 koša uz 15 skokova i pet asistencija, a za triple-double na toj utakmici pobrinuo se Sixer Ben Simmons s 13 koševa, 10 uhvaćenih lopti i 12 dodavanja. To mu je 32. takva utakmica u karijeri.

Russell Westbrook tri je sezone u nizu u Oklahoma Cityju imao triple-double prosjek, a sinoć je to ponovno učinio u dresu Washingtona. Postigao je 26 koševa uz 14 skokova i 10 asista, ali i grubo pogriješio u posljednjoj sekundi. Sacramento je vodio 119:117, a Westbrook je sedam desetinki prije kraja izvodio loptu sa strane za posljednji pokušaj Wizardsa. Bacio je loptu u aut na suprotnu stranu.

Konačno, trostruko dvoznamenkasti učinak ostvario je i Draymond Green. U pobjedi Golden State Warriorsa u Houstonu 108:94 imao je 16 poena, 12 skokova i 10 dodavanja. Bio mu je to 27. triple-double karijere, a na tim su utakmicama Warriorsi ostvarili čak 26 pobjeda.

Izvor: index.hr

spot_img