Postupak jednog mladića izazvao je buru na društvenim mrežama, nakon što je djevojci sa kojom je tri puta izašao na sastanak poslao račun za te izlaske jer ga je odbila za četvrti.

Izašli su tri puta i djevojci koja se zove Aleks mladić se ipak nije dopao dovoljno te je naredni poziv za viđanje ljubazno odbila i rekla da se neće viđati više sa njim.

Uslijedila je više nego iznenađujuća poruka od mladića, koju je Aleks objavila na Tviteru.

“Ćao, Aleks, nadam se da si dobro. Više se nećemo viđati pa mislim da je pošteno da podijelimo trošak sastanaka na kojima smo bili. Mislim da smo triput izašli u restorane i kafiće gdje sam ja sve platio za oboje. Smatram da je 35 dolara i više nego pošteno za hranu i piće koje sam ti platio. Nadam se da ćeš kao poštena djevojka razmisliti o tome da mi to nadoknadiš.”

Komentari na njenu objavu više su nego raznoliki.

Dok ima onih koji momka brane, više je ovakvih komentara: “Njegovo mu dostojanstvo vrijedi 35 dolara u vlastitim očima. Nevjerovatno”, “Moja bivša je to isto napravila nakon dvije godine veze. Tražila mi je pet hiljada dolara, a budući da nisam platio, tužila me za emocionalnu štetu pa sam na kraju platio još više. Ljudi su najgori”, pisali su neki, prenosi B92.

Neizbježno, povela se rasprava i o “veličini” iznosa, koja nije ista za svakog, te siromaštvu i brizi o novcu.

Izvor: blportal

Komentari

komentara