9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHSelektor Slovenije: Imam osjećaj da ne bismo zabili gol da smo igrali...

Selektor Slovenije: Imam osjećaj da ne bismo zabili gol da smo igrali tri dana

Dobili smo šamar koji smo zaslužili, poručio je Matjaž Kek

Nogometna reprezentacija Slovenije nakon pobjede nad Hrvatskom upisala je dva vezana poraza, od Rusije 2:1 u subotu, te danas 1:0 od Kipra.

Kipru je danas dovoljan bio gol Joanisa Pitasa (Ioannis Pittas) u 42. minuti za prva tri boda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

– Domaćini zaslužuju čestitke, zaslužili su pobjedu. Dobili smo šamar koji smo zaslužili. Ovo stvarno nije bilo dobro, zapravo ne možemo uopšte biti zadovoljni. Razočarenje je veliko, jer sve što dobro napravili, danas smo uništili na Kipru – rekao je selektor Slovenije Matjaž Kek.

Naglasio je da kada jednom pokažete da možete, kada visoko podignete ljestvicu i kada uspijete jer ste to zaslužili pristupom, onda takav pad može biti i stvar karaktera. 

– Imam osjećaj da ne bismo zabili da smo igrali tri dana. Vjerovatno je i moj izbor igrača također upitan. Imamo tri boda koja smo osvojili protiv prvog favorita grupe, a postigli smo manje nego što smo očekivali nakon prve utakmice. Istina, tek su kvalifikacije počele, ali već zaostajemo – objasnio je Kek.

Izvor: avaz sport

spot_img