FILIP HRGOVIĆ je održao press konferenciju u svojoj dvorani u Zagrebu povodom najveće borbe u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

S njim je u dvorani bio i trener Yousuf Hasan. Vec za par dana Hrgović putuje u Miami na pripreme za meč s Hunterom koji bi se trebao održati početkom svibnja. Lokacija zbog korona-krize još nije poznata i bit će objavljena naknadno.

Čeka ga Michael Hunter (19-1-1), 32-godišnji Amerikanac koji je u teškaški vrh upao nakon kontroverzne izjednačene borbe protiv Alexandera Povjetkina (četvrti teškaš svijeta) krajem prošle godine. Već dugo se verbalno prepucava s Hrgovićem, a IBF im je prije nekoliko dana ponudio borbu koja će biti najteža i najvažnija za Hrgovića dosad.

IBF je naložilo Hrgoviću i Hunteru da se bore za poziciju prvog izazivača za IBF prvaka, a to je naslov koji trenutno drži Britanac Anthoy Joshua. 

Hunter je trenutačno četvrti na ljestvici IBF izazivača i trebao se boriti s drugoplasiranim sunarodnjakom Charlesom Martinom, ali je ovaj u međuvremenu odustao. Povukao se zbog ozljede pa će se za titulu prvog izazivača boriti Hrgović i Hunter, očekuje se tijekom svibnja. 

Promotor Eddie Hear kazao je da je riječ o velikoj borbi jer će njezin pobjednik sigurno dobiti šansu da se iduće godine potuče za naslov. 

Hrgović se na početku ispričao što se u zadnje vrijeme nije javljao novinarima, rekao je da mu je potreban mir prije meča karijere.

”Ispred mene je meč karijere, ovo je prilika života. Imao sam i malo sreće. red je došao na mene. Bogu hvala na tome. Nema mjesta euforiju. Još ništa nije odrađeno. Tek trebam pobijediti, pa onda još jednom, pa uzeti titulu i onda ju obraniti još 20 puta. Ovo bi mogla biti prekretnica u mom životu”, kazao je Hrgović pa je nastavio o meču:

”Znam da Hunter nije tu borbu htio. Ljigav je i neugodan. Puno je pričao, dok sam ja šutio. Ja sam je želio i borio bih se za mje novca da je trebalo. Ako pobijedim Huntera ja sam drugi izazivač.”

O terminu i mjestu borbe.

”Okvirno se zna termin, bit će početkom svibnja. Još ne znamo gdje će se borba dogoditi. Hoće li to biti SAD ili Njemačka, to će tek dogovoriti promotori.”

Tko će biti sparing partneri?

”Ne znam još. Bit će ih nekoliko, slični Hunteru.”

Joshua ili Furry? Koga bi volio ako dođe do borbe?

”Ne znam, obojica su izvrsni boksači. Prave zvijezde i s komercijalne strane nema neke razlike. Stilski su različiti, ali ja sam borac i svejedno mi je. Što se tiče njihove borbe jako je teško to prognozirati. Imaju adute obojica, ali Joshua je po meni kompletniji borac. Ima više oružja u svom arsenalu. U svakom slučaju će biti odlična borba.”

Što u slučaju poraza?

”Neće biti smak svijeta, ali sigurno bi to bilo pet koraka unatrag. Jer onda bih morao odraditi opet nekoliko jakih borbi da bih došao u poziciju na kojoj sam sad.”

Kakav je Hunter?

”Dobar borac. U svim mečevima kreće jako, a onda se ispuše. Tako će vjerojatno biti i sad. Moram u prvih par rundi ga iskontrirati i pokazati svoju snagu. Kad osjeti koliko sam jak, drugačije će se ponašati. Ne smijem mu dati priliku da me pogodi s tim svojim eksplozivnim naletima. U ovom meču se pokazati sve ono što sam pričao dok sam spremao protiv lošijih protivnika. Jako sam radio, disciplinirano sam živio i mislim da Hunter nije na mojoj razini.”

Hrgovićev trener je potvrdio kako je Hunter više puta odbio meč s Filipom.

”Nažalost, prekinut je moj olimpijski san. Ne bih htio tu neku negativu širiti, ali sjetimo se prošle godine što se događalo. Ni tada nisam puno govorio, šutim i radim. Prihvatio sam izazov od HBS-a da se borim s najboljim amaterom i onaj tko dobije, nek ide na kvalifikacije koje mu odgovaraju. Oni su odbili i odlučili da Milun ide na europske, a ja na svjetske. Da je bio scenarij koji sam ja htio, pobijedio bi Miluna, birao bi kvalifikacijama bio bih jedini hrvatskih predstavnik i išao bih na Olimpijske igre. Mislim da je to greška vodstva hrvatskog boksa. Možda to nisu mogli predvidjeti, ali tako je to sada. Ukinute su svjetske kvalifikacije, ostao sam bez sna, i nadam  se da će  Marko oporaviti od nokauta, nadam se da će osvojiti medalju za Hrvatsku. S obzirom na ono što sam vidio, bit će mu teško. Ne želim gaziti po čovjeku koji je na podu, ne krivim ga, ali HBS je napravio lošu odluku. Imali su najboljeg teškaša, prekinuo sam pripreme da se pripremama za Igre, oni su odlučili drugačije i neka se sada nose s posljedicama. Marko je dobar dečko, ovi oko njega su problem”, kazao je Hrgović

Koliko bi teško bilo Filipu pripremati se za Igre uz teškaški profi put?

“Bilo bi odlično. Ja nakon ove borbe mogu čekati godinu dana do borbe za naslov. Sve bih stigao.Oboje mi znači, i naslov prvaka svijeta i olimpijske medalje.”

Izvor: index.hr

Komentari

komentara