Možete koristiti za liječenje brojnih bolesti kao i zaštitu organizma

Bučino ulje se zahvaljujući velikom broju ljekovitih sastojaka smatra učinkovitim prirodnim lijekom. Dobiva se od koštica tikve, a zahvaljujući svom orašastom okusu daje posebnu aromu mnogim jelima. Više je razloga zbog čega se ovo ulje sve više koristi kao prirodni lijek.

Mala kašika

1. Liječenje prostate – redovna konzumacija ulja pomaže kod problema povećane prostate. Dovoljna je jedna mala kašika dnevno za bolje zdravlje.

2. Bolja probava – djeluje i kao diuretik te odlično sredstvo za čišćenje organizma od parazita. Pomaže kod upale debelog crijeva i kod zatvora, a liječi i žgaravicu.

3. Zdravlje srca i krvnih žila – zahvaljujući oleinskoj kiselini smanjuje loš holesterol te pomaže boljem radu srca i krvnih žila.

4. Štiti bubrege – ljekovito ulje pomaže spriječiti oštećenje bubrega zbog dijabetesa.

Složen postupak

5. Liječenje upale mokraćnog mjehura – uz pomoć ljekovitih sastojaka ublažava upale mjehura te potiče na mokrenje.

6. Liječenje kožnih bolesti – ublažava herpes i dermatitis.

Kako biste bili sigurni da imate kvalitetno ulje, najbolje je odabrati proizvod dobiven hladnim prešanjem ili cijeđenjem košpica, jer će se pomoću ove metode sačuvati vrijednosti iz sjemenki.

Kako se radi o složenom postupku i cijena će biti viša.

Bučino ulje u kozmetici

Ulje od košpica tikve ima brojna ljekovita svojstva zahvaljujući sadržaju minerala, fitosterola te vitamina A i E.

Pored toga što ga možete koristiti za liječenje brojnih bolesti kao i zaštitu organizma, može poslužiti i za masažu te njegu kose. Bit će dovoljno nekoliko kapi koje ćete nakapati na dlanove te lagano utrljati na tijelo. Koža će nakon toga biti mekša.

Mnogi ga koriste i kod suhoće vlasišta te problema s peruti.

Izvor: avaz

Komentari

komentara