Ne možemo nastaviti dok se problem ne riješi, kaže Mašić

Na gradilištu Prve transverzale, na potezu od Kranjčevićeve do ulice Braće Begića, danas nije bilo niti jednog radnika iz firme “Euro-asfalt”

Kako saznajemo, radovi na terenu obustavljeni su zbog neizmještenih podzemnih instalacija te zbog sporne kuće, koja se nalazi na trasi i koja je predviđena za rušenje, a za koju još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. 

Rješiti problem

– Kompanije u čijem su vlasništvu instalacije moraju uraditi taj posao, a prema nalogu investitora. Što se tiče sporne kuće to nije u našoj nadležnosti. Ono što možemo reći jeste da radove ne možemo nastaviti dok se taj problem ne riješi. U ovom momentu, s obzirom na otvorenost posla, izvođač je uradio sav posao koji je bilo moguće uraditi s obzirom na stanje instalacija i vremenske uvjete – kazao je za “Dnevni avaz” Senad Mašić, voditelj gradnje iz kompanije “Euro-asfalt”.

Prema njegovim riječima, na dionici na kojoj su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi očišćen je teren desne saobraćajnice jer se lijevom odvija saobraćaj, završeno je armiranje i betoniranje zidova do kuće predviđene za rušenje.

Izmješatnje instalacija

Također, izvršeno je nasipanje kamenog materijala iza spomenutih zidova, kao i iskop desne saobraćajnice.

– Održan je sastanak investitora, nadzora i izvođača na temu, pored ostalog, izmještanja spomenutih podzemnih instalacija. Mi se nadamo da će se to brzo riješiti kako bismo što ranije nastavili sa radovima – naglasio je Mašić.

Izvor: avaz

Komentari

komentara