“Mi ostajemo pri svojim zahtjevima, a to je potpuno izjednačenje koeficijenata, kao i u Kolektivnom ugovoru liječnika stomatologije i medicine – poručio je Vuković, istaknuvši kako se generalni štrajk nastavlja

“Županijsko javno pravobraniteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije obavijestilo je danas kako je zaprimilo rješenje Županijskog suda u Mostaru od 11. 2. 2021. godine kojim je uvažena žalba, ukinuto prvostupanjsko rješenje od 29. 12. 2020. godine i predmet vraćen prvostupanjskom sudu na ponovni postupak.

S obzirom na tu činjenicu, na snazi je Rješenje Općinskog suda u Mostaru od 14. 12. 2020. godine kojim je određena privremena mjera osiguranja i Nezavisnom sindikatu zaposlenika SKB Mostar zabranjeno organiziranje i provedba štrajka u zdravstvenim ustanovama u HNŽ.

Privremena mjera ostaje na snazi dok sud u ponovnom postupku ne odluči drukčije”, priopćeno je iz županijske Vlade.

Inače, nakon drugog sastanka, koji je održan u petak u Mostaru, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika u SKB-u Mostar Ivica Anić kazao je medijima kako su razočarani sastankom, jer nikakva nova ponuda Vlade nije dana sindikatu “nego su samo ostali pri svome braneći ono što su im već ponudili”.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković, podsjetio je kako je Vlada HNŽ-a ranije ponudila povećanje plaće u postotcima, dok sindikati traži povećanje koeficijenta.

“Vlada ostaje pri svom prijedlogu, a to je povećanje plaće u postotcima što nije isto kao povećanje koeficijenata, odnosno nije u skladu s Kolektivnim ugovorom liječnika stomatologije i medicine”, istaknuo je Vuković.

Pojasnio je kako bi povećanje plaće u postotku za zdravstvene radnike značilo puno manje od povećanja koeficijenata.

“Mi ostajemo pri svojim zahtjevima, a to je potpuno izjednačenje koeficijenata, kao i u Kolektivnom ugovoru liječnika stomatologije i medicine – poručio je Vuković, istaknuvši kako se generalni štrajk nastavlja.

Sljedeći sastanak zakazan je za četvrtak, 25. veljače, a iz sindikata napominju kako će pregovori propasti ako se dogovor ne postigne do kraja veljače.

Čelnici sindikata navode da su sa županijskim ministrom financija dogovorili sastanak ekonomskog tima kako bi se pokušao pronaći neki modul jer se u svemu, kako su istaknuli, dijametralno razilaze.

Podsjetimo, oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalazi u generalnom štrajku.

Izvor i foto: bljesak.info

Komentari

komentara