Stigao u Evropu iz Obale Slonovače

Fudbaler Mančester junajteda Amad Dijalo (Diallo) našao se u centru skandala. On ima 18 godina i u januaru je stigao u Mančester junajted, gdje trenutno igra za rezervni tim. Junajted je Atalanti za Dijala platio 21.000.000 eura, a tim iz Bergama može zaraditi i dodatnih 20 miliona na ime bonusa.

Međutim sada se dogodio skandal, jer je otkriveno da je igrač iz Obale Slonovače u Italiju došao kao žrtva trgovine ljudima. Dijalo je ušao u Italiju nezakonito i sa lažnim ispravama i ostalim dokumentima, što je Fudbalski savez Italije utvrdio istragom i kaznio ga sa 42.000 eura.

Prije šest godina stigao je s bratom Hamedom u Italiju, a sa njima je stiglo i još troje mladih afričkih fudbalera. Osumjičeni za njihovo krijumčarenje su Hamed Mamadu Traore, vlasnik jednog fudbalskog kluba u Obali Slonovače i njegova žena Marina.

Sa njima su optužene još tri osobe. Tu su i sestra izvjesne Marine i njen suprug, koji su tvrdili da su oni rođaci Hameda i Amada Dijala, kao i roditelji preostalih fudbalera. Zato se do 18. rođendana Amad zvao Amad Dijalo Traore, a prezime Traore je odbacio kada je postao punoljetan.

Izvor: sport avaz

Komentari

komentara