Petković je bio nerješiva enigma za neobično mekane Ruse. Kada je on raspoložen za igru, kada je u golgeterskoj formi, „a je to“ obrane poput Krasnodarove, imaju malu šansu izvući živu glavu.

Nakon što je Krasnodar jučer izgubio od Dinama u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige, Rusi jadikuju nad onim što je ostalo od njihova klupskog nogometa. Krasnodar je jedini ruski klub koji je uspio prezimiti u Europi, a i on je, realno, blizu ispadanja.

„Ne bih unaprijed sahranio Krasnodar, koji nakon poraza 3:2 na svojem stadionu mora pobijediti s dva gola razlike u Zagrebu. Dinamo ima mladu momčad koja se može podati lažnom osjećaju da je sve gotovo. Nećemo vidjeti pravi pakao Maksimira, a na gostovanjima u Europi ove sezone Bikovi igraju dobro. U skupini Lige prvaka izgubili su samo od Seville, sjećamo se kako“, konstatira u komentaru novinar ruskog dnevnika Sport-Expressa Igor Rabiner pa zaključuje:

“Dinamo je bolji od bilo kojeg ruskog kluba”

„Pokušavam sam sebe uvjeriti da nije gotovo, ali svjestan sam toga da je obrana Krasnodara nekoliko puta lošija od napada. Čak i ako Bikovi postignu dva ili tri gola u Zagrebu, teško je zamisliti da im Hrvati neće zabiti koliko je potrebno.

Ne, nije slučajno da je hrvatski Dinamo nadjačao moskovski CSKA u skupini Europske lige. Zagrepčani su trenutačno bolji od bilo kojeg ruskog kluba, koliko god to bilo tužno priznati. Jednostavno, to je danas ruski nogomet“, zaključio je Rabiner.

Nisu se Rusi predali, ali prema svemu što se može pročitati, njihovi mediji prilično su defetistički nastrojeni. Nude svakidašnju jadikovku nad nekoć jakim ruskim klubovima koji su posljednjih godina uglavnom prolaznici u europskim kupovima. 

Rabiner kaže da se ne može sve svaliti na vratara Gorodova, koji je izravni krivac za dva od tri Dinamova gola. Krasnodaru veoma nedostaje prvi vratar Safonov, najvrjedniji igrač momčadi, no postoje i drugi objektivni problemi.

Vratar veliki problem

„Naravno, kada obrana, pa i vezni red nisu sigurni u vratara, igraju nervoznije i nesigurnije. Međutim, nedostatak ravnoteže u igri, što se vidjelo i protiv Lokomotive u prijateljskoj utakmici u Marbelli i sada protiv Dinama, ne može se objasniti samo lošim izdanjem 35-godišnjeg vratara. Krasnodar ima sistematski problem“, ističe Rabiner.

Možda Gorodov neće braniti u Zagrebu, ali Rusi će i u Maksimiru istrčati bez svojeg prvog vratara, a to im je jako veliki hendikep. Očito je da za njega nemaju odgovarajuću zamjenu. Da je imaju, ne bi branio Gorodov. Ruski su novinari i prije utakmice strahovali od njegovih intervencija. Dakle, znalo se da je velika šansa kako će nešto uprskati, ali opet nisu imali koga staviti. Jednostavno nemaju rješenje.

Izvor: dnevnik.hr

Komentari

komentara